Molossit

Molossiroduista kiinnostuneille
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Perro de Presa Canario

Siirry alas 
Siirry sivulle : Edellinen  1, 2
KirjoittajaViesti
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   La Tammi 23, 2010 12:49 am

Syy siihen miksi Presaa tai Dogoa ei suositella kerrostalo asukiksi on juurikin se syy että kaikki eivät ymmärrä mitä tulisi tehdä jotta ongelmia ei syntyisi. Siksi haja asutus alueet ja maalais idylli ovat turvallisempia kasvupohjia Presan tai Dogon omistajille yleisesti.

Itse myös painotan siedätyksen ja sosiaalistamisen tärkeyttä koiralle kuin koiralle mutta varsinkin vartiovalle rodulle, jos sosiaalistaminen ja siedätys laiminlyödään on sinulla käsissäsi mahdollinen katastrooffi Shocked

Tiedän myöskin Presan omistajia jotka asuvat kaupungissa kerrostalossa ja ovat onnistuneet pitämään harmoniaa yllä mutta se ei tule ilman työtä. Yksilö erot ovat huimat, siinä missä toinen on kuin kotonaan toinen saatta olla burn outin partaalla (koira siis) ja tässä koiran lukemisen taito on kultaa !

Totta on myös se että "maalla" koirat saavat huomattavasti vähemmän siedätystä kuin kaupungissa jossa se on in you´re face 24/7. Itse pyrin mahdollisuuksien mukaan viemään omiani kaupungin vilinään aika ajoin juurikin siitä syystä että eivät liiaksi erakoituisi joka on myös ongelma.
Viimeksi vein yhden uroksista Helsinkiin ensin autokorjaamoon jossa on meteliä ja vieraita esineitä ja ihmisiä puhumattakaan hajuista.. Siitä jatkoimme paikalliseen mustiin ja mirriin (myyjät ihastelivat vain kaukaa Wink ) jossa poika oli kuin kotonaan ja viimeiseksi kaverin asunnolle joka sekin oli uusi tuttavuus ja asunnossa kaksi nuorta lasta jotka kiljuivat ja selvästi pelkäsivät koiraa ja meidän poika vain katseli kiltisti mitäs se mamma nyt haluis mun tekevän Very Happy

Yllä esimerkki koirasta jonka hermorakenne on terve ja joka hakee omistajan ohjausta ja kuuntelee ja toimii niiden mukaisesti (positiivinen vahviste kunniaan) olin erittäin mielissäni siitä mitä koirani käytös sai ihmisissä aikaiseksi (tappaja koirat ovat sittenkin yhteiskunta kelpoisia). Huh omakehu haisee Laughing Laughing Laughing

Tiikerille neuvona että koska Skidi on vielä nuori typy niin missään vaiheessa ei kannata unohtaa sitä sosiaalistamista tai siedätystä koska teidänkin pikku tytöstä kasvaa vielä aikuinen jonka vietit vahvistuvat ja siinä vaiheessa koiralla on hyvä olla yhteys omistajaansa jotta mutkaton matka jatkuisi mutkattomana Very Happy

Inka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
TiikeriViestien lukumäärä : 10
Join date : 22.01.2010

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   La Tammi 23, 2010 1:56 am

"Tiikerille neuvona että koska Skidi on vielä nuori typy niin missään vaiheessa ei kannata unohtaa sitä sosiaalistamista tai siedätystä koska teidänkin pikku tytöstä kasvaa vielä aikuinen jonka vietit vahvistuvat ja siinä vaiheessa koiralla on hyvä olla yhteys omistajaansa jotta mutkaton matka jatkuisi mutkattomana Very Happy "

No tätähän mie juuri tarkoitin Smile Me ei voida välttyä sosiaalistamista. Kaupungissa eletään ja liikutaan. harrastukset ja kaikki muu niin meteliä, ihmisiä, koiria ja kaikkea on ympärillä jatkuvasti.
Skidi on todella reipas ja rohkea ja varmasti sellaisena pysyykin Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Finntroll

avatar

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 05.08.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ke Maalis 10, 2010 4:27 pm

Varmaan tässä samassa topicissa menee, joten kysyn täällä mielipiteitä rodusta tuntevilta.

Ollaan tässä kipeästi etsimässä meidän borkulle kaveria ja kiikarissa olisi Dogo Canario uros, mutta mutta. Sanokaas miten sen kanssa kerrostaloasuminen? Ei suositella, mutta täälläkin yhdellä hyviä kokemuksia oman koiran kanssa. Hillitseekö toinen koira kaverina vahtiviettiä ettei haukkuisi pahemmin? Ja kun pennusta asti ääniin tottuu, niin sekin varmaan auttaa asiaa?

Kertokaa.... Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ke Maalis 10, 2010 5:10 pm

Kerrostalo asumista ei suositella koska ihmiset eivät aina osaa alustaa koiran elämää niin että sen siedätys tehtäisiin suunnitellusti ja harkiten ! Kerrostalo asuminen ei ole mahdottomuus mutta silloin ottaa tietoisen riskin ja sen mukaan toimitaan ja jos ongelmia joskus sitten syystä tai toisesta ilmenee niin niiden mukaan pitää osata toimia. On kasvattajia jotka eivät myy kerrostaloon, mutta ne jotka myyvät niin heidän pitäisi olla ihmisten tukena ja neuvoa heitä niin että ylläreitä ei tulisi ja vaikka tulisikin niin olla tukena ja apuna. Itse en ole kovin valveutunut Dogo linjojen ominaisuuksista niinkään vaan Omista koiristani (Presoista) ja niiden taustoisa ja luonteesta. Itselläni pennuista osa asuu nyt kerrostalossa koska katsoin että ostajat olivat tietoisia mahdollisista ongelmista ja ottivat sen tietoisen riskin ja ihan hyvillä mielin olin valinnoistani Very Happy Minullakin lukee kotisivuilla että ei kerrostaloon mutta se onkin enemmän ehkäisy keino kuin absoluutti tyrmäys ja katsoin että alue jolla ihmiset asuivat ei ollut keskusta alue tai tiheästi asuttu kommuuni !

Mikään asumismuoto ei ole ongelmaton mutta joissakin on riskit korkeammat kuin toisissa... Jos asut omakotitalo lähiössä missä tontit ovat 500 neliön suuruisia niin onko se suurikin ero esim. rivitaloon koska naapurisi on 4 metrin etäisyydellä Question Rivitalossa asutaan kylki kyljessä ja parhaimmillaan kummallakin puolella on joku mutta ei päällekkäin niin onko siinä ero kerrostaloon jossa naapuri on seinän takana tai katon yläpuolle tai lattian ala puolella.

Ihmiset jotka ottavat vastuun koiristaan ja niiden menemisistä ja sosiaalistavat koiran hyvin kaikkiin ärsykkeisiin joita se tulee kohtaamaan elämässään siinä ympäristössä missä asuu niin ongelmat voidaan minimoida. Kasvattajan pitää ohjeista omistajia koiran rotu tyypillisestä käytöksestä ja kuinka sen kanssa toimitaan tulevassa asuin ympäristössä ja kasvattaja voi katsoa pentueesta sen luultavasti sopivimman pennun teidän elämän tilannetta silmällä pitäen.

Toivottavasti tämä selvensi edes jonkin verran Very Happy


Inka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Ruttt
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 204
Join date : 08.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ke Maalis 10, 2010 9:30 pm

Kaukainen tuttuni otti presa canarion kerrostaloon. Juu, tottui ääniin jne mutta kun murkku tuli niin eipä enää sietänytkään naapurin käveleskelyä yläkerrassa tms. Rappukäytäviäkin vahti kun ulos oli menossa. Parvekkeesta puhumattakaan. Murkku meni ohi ja edelleen vahtivietti voimakas. Onneksi muuttivat ok-taloon ja ns. maalle. Saa nyt rauhassa toteuttaa itseään ja vahtia pihaa.
Mulla itellä on vahtiviettinen koira rivarissa. Ei kuitenkaan ihan yhtä voimakasta ole kuin presoilla, mutta ikkunasta se päivät pitkät tähyilee, pari murahdustakin saattaa päästä jos joku menee ohi tai kuuluu outo ääni. Mutta murkkuna se yllätti totaalisesti kun murisi ihan jäykkänä postilaatikolla naapurille Rolling Eyes Jatkuvasti me hillitään tuon vahtimista, eikä alano edes ole käyttötarkoitukseltaan niinkään vahtikoira. Penskana se haukkui kaikille äänille kun kerrostalossa asuttiin, mutta enää ei läheskään niin paljoa reagoi.
Itsellä myös joskus haaveissa presa, mutta sen olen päättänyt etten ota ennen kuin landella asun. En halua ottaa riskiä, jos kohdalleni sattuukin oikein vahtiviettinen yksilö.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://molossit.palstani.com
Finntroll

avatar

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 05.08.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   To Maalis 11, 2010 2:27 am

Kyllä mä nyt luovuin tuosta rodusta enkä lähde mahdollisen ongelman takia riskeeraamaan, että joudun myöhemmin siitä luopumaan. Kiitokset vastauksista ja tulihan sitä itse myyjän kanssakin ajatuksia vaihdeltua. Ois kyllä ollut erittäin komea brindle uros ja kuulemma rauhallinen ja itsevarma luonne...perskeles.

Kaippa tuolle meidän koiruudelle otetaan kaveri uros borkusta, ranskiksesta tai staffista Very Happy Ranskikset nyt ei ulkonäöltään mitään maailman kauneimpia ole, mutta kivoja röhnöttäviä patukoita. Staffi heti borkun jälkeen kyllä kiinnostaisi eniten tuolle kaveriksi. Sekin on sellanen kiva pieni lihaskimppu Laughing
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   To Maalis 11, 2010 2:53 am

Juu itsekkin olen kauhu tarinoita kuullut kuinka koira ja asumismuoto eivät ole menneet yksiin Sad Ongelmana on se että kun sanoo ei jollekkin joka sitä koiraa palavasti haluaa niin mitä ne tekevät no ottavat ulkomailta ja siellä kasvattajia ei todellakaan kiinnosta asumismuoto vaan että koira on maksettu Sad Toki löytyy niitä joitakin ulkolaisia kasvattajia joita kasvatit kiinnostavat mutta liikaa niitä joita ei kiinnosta ja toisaalta miten joku voisi edes tarkistaa jonkun ulkomailla asuvan asumismuodon ellei itse paikan päälle tarkastamaan menisi.

Ongelmana on se että kun Presa on nuori se ei välttämättä vahdi ollenkaan ja siihen sitten tuudittaudutaan ja ei edes valmistauduta mihinkään muuhun mutta se on aivan satavarma että 1,5-2v kun tulee plakkariin niin se on menoa se ja jos mitään alustavaa työtä ei ole tehty niin sehän hyppii aitojen ylitse naapurin tontille ja näky on juuri sen näköinen eli oli se mikä tahansa asumismuoto niin koira PITÄÄ sosiaalistaa, siedättää ja kouluttaa jotta elämä olisi nautinnollista kaikille osapuolille.

Ja kuten aikasemmin sanoinkin niin itellä nyt 6 aikuista koiraa joista 3 voisin kuvitella asumaan kaupunki miljööseen ja toiset 3 ei kävisi mielessäkään eli yksilö erot ovat huimia..... En syyttäviä sanoja kennellekkään jakele vaan fakta on että monen omistajan koulutus ja tietoisuus omasta koirastaan on erittäin puutteellinen ja sitten havahdutaan kun vahinko on jo sattunut !

Kaiken A ja O on se että rotu valinta tuntuu hyvältä ja on valmis opiskelemaan ja ottamaan tietoa vastaan kun sitä kokeneemmilta tasoilta annetaan Very Happy


Inka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Finntroll

avatar

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 05.08.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ma Kesä 21, 2010 10:30 pm

Onko sulta tulossa presoja tässä lähiaikana? Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ti Kesä 22, 2010 3:18 am

Syksyllä pitäisi olla tulossa Very HappyInka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Pe Loka 29, 2010 1:19 am

Meidän uusi Ruotsin tuonti narttu presagaute´s Feni synnytti 10 Presa palleroa 22.10 Very Happy Very Happy Very Happy
Yhdistelmän uros oli meidän oma Arska eli Arain de Castle of Presa !


Sukupuoli jako oli 7 urosta ja 3 narttua !
Eli meikäläisellä kiirettää piisaa kohtapuoliin !
Yritän päivitellä kuvia tännekkin kun tiitiäiset kasvavat....Inka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Ruttt
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 204
Join date : 08.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ma Marras 01, 2010 6:20 pm

Kovasti onnea sinne! Aika isoon katraan sai Very Happy
Enpä muuten ole tainut ikinä ennen nähdä mustaa presaa..
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://molossit.palstani.com
InkaViestien lukumäärä : 51
Join date : 19.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   Ti Marras 02, 2010 12:56 am

Juuh Feni sit päätti pyöräyttää tommosen pyöreän 10 Very Happy

Mustat Presat ei ole niin yleisiä ja vois melkein sanoa harvinaisia ja siksi myös haluttuja, Feni on tällä hetkellä Suomen ainoa musta ja nyt pari noista pennuista on mustia !
Inka
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Ruttt
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 204
Join date : 08.07.2009

ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   To Joulu 02, 2010 7:10 am

Aika jännä kyllä tuo väri, itse en tosiaan ole koskaan edes kuvissa nähnyt mustaa presaa. Hienoa että saatiin nyt Suomeen peräti kolme mustaa Very Happy
Pistähän lisää kuvia naperoista kun varttuvat.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://molossit.palstani.com
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Perro de Presa Canario   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Perro de Presa Canario
Takaisin alkuun 
Sivu 2 / 2Siirry sivulle : Edellinen  1, 2

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Molossit :: Molossirodut :: Rodut-
Siirry: