Molossit

Molossiroduista kiinnostuneille
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 I am Lennox - are you?

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
sasutäti

avatar

Viestien lukumäärä : 13
Join date : 06.07.2012
Ikä : 33

ViestiAihe: I am Lennox - are you?   La Heinä 14, 2012 2:27 am

/I am Lennox

Ihan nyt pakko jakaa tämä, vaikka varmasti moni teistäkin on tähän törmännyt naamakirjassa (ja muualla). Mutta siis..

Jos juttu pitää paikkansa, labradori-pittimix nimeltään Lennox on jouduttu lopettamaan viranomaisten päätöksellä - ja vain, koska se "näytti vaaralliselta". Minkäänlaista aggressiokäyttäytymistä Lennox ei ollut osoittanut, vaan se oli mitä parhain perhekoira. Ja silti, silti se määrättiin lopetettavaksi.

Vaikka ei totta ehkä olisikaan tapaus, niin siitä huolimatta tämä on edelleen ajankohtainen aihe. Varsinkin molossit - mutta myös muut isot, mustat ja maineeltaan huono(hko)t koirat/rodut - joutuvat täysin turhan vihan ja pelon kohteeksi, vain koska ovat molosseja. Yleensä lisäksi näiltä "tappajakoirien" vihaajilta ja niitä pelkääjiltä kuulluista kommenteista saa sen käsityksen, että tyypeillä ei minkäänlaista kokemusta ole kyseisen rodun edustajista, vaan kaikki perustetaan kuulopuheille ja median luomaan kuvaan.

Olisiko tapoja, joilla molossien ja muiden "tappajakoirien" mainetta voisi parantaa - vai onko siihen tarvetta, tekisikö se kyseisistä roduista suositumpia ja, kun koirien lukumäärä lisääntyy ja suosio kasvaa, tulee enemmän niitä ongelmatapauksia ja oikeita puru- sekä hyökkäystapauksia, jolloin maine huononee entisestään? Mitä itse olet tehnyt maineen parantamiseksi vai oletko mitään - oletko jutellut ihmisten kanssa, käynyt koirasi kanssa ihmisten ilmoilla siitä huolimatta, että saat kauhistuneita ja vihaisia katseita, kuulet selkäsi takana mutinaa hulluista koirista ja egonpönkityksestä, yms. yms.?

Ihan saa aiheesta puhua kunnolla, olisi mukava herättää keskustelua tällaisesta. Ja jos ylläpidon mielestä tämä on väärässä paikassa (minusta[kin] ehkä vähän on, en vaan keksinyt, mihin tämä paremminkin kuuluisi), saa siirtää paremmin sopivalle alueelle. Razz
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://cuolaajacuorsausta.blogspot.com
sasutäti

avatar

Viestien lukumäärä : 13
Join date : 06.07.2012
Ikä : 33

ViestiAihe: Vs: I am Lennox - are you?   Su Heinä 15, 2012 2:55 am

Anteeksi tuplaposti, mutta tapaukseen läheisesti liittyvä samantyyppinen juttu kesäkuulta, Australiasta - jossa kaksi pitbulleiksi "tunnistettua" (tässä tapauksessa siis viranomainen totesi ne pelkän ulkonäön perusteella piteiksi, vaikka jopa paikallinen kasvattaja todisti niiden olevan bullmastiffi-ambulli X staffi-rhodesiankoiria.

Jälleen taas tällaista. Mieluummin minäkin tuota koirien luonnetestausta kuin tiettyjen rotujen bannaamista kannatan, rotu kun ei loppupeleissä kerro yhtään mitään siitä koirasta; luonnetesti sentään "vähän" luotettavammin selvittää, minkälainen koira on kyseessä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://cuolaajacuorsausta.blogspot.com
GD

avatar

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 06.07.2012
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: I am Lennox - are you?   Ti Heinä 17, 2012 2:20 am

No meillähän kun on pittejä tässä niin me ainakin ihan avoimesti kerrotaan ihmisille jos kyselevät rodusta. Siis ihan siitä millainen rodun tausta on ja painotetaan ettei se tappelujalostus tarkoita ihmisagressiivisuutta missään nimessä. Moni onkin huomannut tässä lähistöllä ja meidän naapureista että nää on kivoja rekkuja ja osaavat jopa vieraitten koirienkin kanssa olla nätisti (nämä yksilöt) vaikka koira-agre yleistä rodussa onkin ja yksilöllistä sitten että tuleeko toimeen vai ei. Smile
Ja naapurin mammat ihan reilusti uskaltaa laskeakin pikkufifinsä nuuskimaan aina kun törmäillään Very Happy
Me ei ainakaan kutsuta myöskään näitä "taistelukoiriks" yleisesti, monelle se nimitys antaa negatiivisen kuvan koirasta..
Toinen asia mitä kyllä painotetaan, jos puheeksi tulee, että rotu ei ole jokapojan rotu. Jos liikaa kaunistelee asioita ja vähätellään (ainakin pitin kohdalla) sitä tarkoitusta mihin se on jalostettu ja koiran ominaisuuksia, voi joutua pahempaan liemeen kuin se että ottaisi koiran egonjatkeeksi... oikea puhdasrotuinen pitti egonjatkeena ei edes oikein toimisi Very Happy


Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
SorkkisViestien lukumäärä : 2
Join date : 06.07.2012

ViestiAihe: Vs: I am Lennox - are you?   Su Elo 05, 2012 5:03 pm

Täälläpäin tämä aihe on ollut viimeaikoina tosi paljon pinnalla. Bear ja Koda olivat muistaakseni nuo kaksi Aussikoiraa nimeltään ja aikamoinen kohu nousi etenkin rescuepiireissä.

Kaikenmaailman roturajoitukset ja bannaukset nyt eivät ainakaan asiaa auta lainkaan, vaan jatkojalostavat sitä jo valmiiksi huonoa mainetta tietyntyyppisille roduille.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: I am Lennox - are you?   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
I am Lennox - are you?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Molossit :: Ilmoitustaulu :: Muut ilmoitukset-
Siirry: